torstai 12. toukokuuta 2016

1# Parantumista ja varsoja!

Hei kaikki! Tiedän, tässä on tullut tosi pitkä tauko kirjoittamisesta kun onhan tämä ollut rankkaa ,mutta nyt rupean ainakin kerran viikossa kirjoittamaan blogiin tekstiä.

                                                                               

Rafael oli aluksi todella huonossa kunnossa kuukausi sitten; oli 42.00 kuume,yskä ja ei melkein ollenkaan syönyt mitään.  Annoimme sen vain levätä ja syötimme sille pellavalimaa ja sitähän se söi!
Rafaelilla oli kunnon luksusta kun oli paljon puruja karsinassa ja ties minkälaisia ruokia. Tuli myös huomattua,että Rafael ei pitänyt melassivedestä ja Greenlinestä.

Päiväpäivältä Rafael alkoi kumminkin parantumaan hitaasti,mutta varmasti. Rafaelilla aluksi heittelehti kuume 38-40 kieppeillä. Nyt kumminkin lämpö on ollut alle 38 ja yskäkin on häipynyt. Enään pitää saada hiukan massaa vartaloon ja hengitysteitä auki.
Sunnuntaina oli melkein 23 astetta lämmintä!Olen käyttänyt Rafaelia jokapäivä syömässä ruohoa pihalla ja huomaan sen,että ruoho on Rafaelin lempparia! Me olemme piristäneet Rafaelia käyttämällä sitä tammojen luona katsomassa,että onko niillä kiima. Ja kyllähän pikkumies siitä innostuikin! Kävimme hakemassa Taigan kanssa Rafaelille metsästä kuusenokisa ja pitäisi vielä kerätä nokkosia kuivumaan,jolloin jauhan ne Rafaelin ruoan sekaan. Nokkosia poimin siksi,koska niissä on rautaa. Rafael on viettänyt viime öitä ulkona kun on ollut niin lämmintä.

Olen ajanut nyt kahdella muulla meidän shettiksellä: Ponikujan Wäinöllä ja Little Malkinilla.
Maralla en ole nyt vähäänaikaan ajanut kun se meni pukittamaan,niin silat menivät hajalle. Wäinöllä olisi tarkoitus startata joskus kesän loppupuolella.
Rafaelilla tulee olemaan vielä 1.5 kk tauko.

Sitten varsamaisempiin tunnelmiin! Eli eli... Meille on nyt syntynyt tähän mennessä kolme varsaa ja yhden pitäisi varsoa lähipäivinä.

                                  Kapinan Keiju   i. Pikku-Laakeri   e. Onnen apila
Kapinan Sirpale i. Sipori   e. Verpy


 Kolmas varsa syntyi toissa-aamuna ja koneella ei ole kuvia,mutta voin myöhemmin niitä lisätä. Varsan nimeksi tulee Kapinan Aamunhelmi tai Kapinan Aamuhelmi.

  Hyvää kevättä kaikille! :)
2 kommenttia:

  1. Sinulla on kiva blogi! Liityin lukijaksi ja ethän lopeta bloggamista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) En ole lopettamassa. Lähipäivinä tulle uusi postaus:)

      Poista